Шта посетити

Ако се питате шта посетити у Косјерићу, Туристичка организација општине Косјерић вам предлаже да обиђете Стари хан у коме се налази Визиторски центар и етнолошка збирка, која ће вам приказати историју овог краја. Испред хана, фотографишите се код споменика Антонију Косијеру, оснивачу града Косјерић и првом досељенику у ове крајеве.
Фотографишите и зграду Среског начелства, која је саграђена 1891. године. Уживајте у сликама и посетите Легат Лизе Марић Крижанић. Прошетајте кроз град и обиђите споменике Карађорђу, генералу Љубомиру Марићу, споменик Олимпијска чесма.

У околини Косјерића пронаћи ћете многобројне цркве, а једна од најлепших је црква брвнара у Сечој Реци. У Тубићима пронађите археолошки локалитет старо гробље, као и остатке средњовековне тврђаве Злоступ. У селу Парамун обиђите локалитет на коме се некада налазила истоимено средњовековно утврђење.

Уколико волите пешачење и планинарење, околина Косјерића је идеална дестинација, јер се овде налазе обронци планине Црнокоса, Дрмановина, Маљен, Повлен и Субјел. Овде вас очекују прелепе шуме, цветне ливаде, брање лековитог биља и шумског воћа, малињаци и воћњаци и невероватни видиковци, са којих се пружа фантастичан поглед.